START VAN HET PLANETARIUM MUSIC FESTIVAL IN LEUVEN

Op 25 november landt de langverwachte ‘dome' op het Leuvense Martelarenplein. Verwacht een warm bad van licht en geluid met live concerten en video's met 360°-projecties en surround sound. Het universum vormt de inspiratiebron voor de vele Belgische en internationale artiesten op het programma. Hier beleef je elf dagen lang een onvergetelijke kosmische ervaring. 

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang haalt in samenwerking met kunstencentrum STUK een indrukwekkende ‘dome’ van de Duitse firma Airstructures naar Leuven. Dit is een koepeltent met 360°-projectie en surround geluid, ideaal voor immersieve audiovisuele ervaringen. De dome strijkt neer op het Martelarenplein aan het station en zal een echte eyecatcher worden.

Gedurende elf dagen vinden 32 audiovisuele shows plaats, allen geïnspireerd door de kosmos en de Big Bang. Het publiek zit op strandstoelen en wordt opgezogen door het overweldigende audiovisueel geheel die een gevoel van oneindigheid geeft.

Muzikanten en videokunstenaars slaan de handen in elkaar, zoals internationale namen Olafur Arnalds en Torsten Posselt, Caterina Barbieri en Ruben Spini, of lokale helden als Meteor Musik en Jaak De Digitale, Victor De Roo en Lewi Moors. Ook kinderen zijn welkom in de dome op de familiedag op zondag 28 november.

Het programma wordt gecoördineerd door STUK in samenwerking met diverse Leuvense muziekpartners (zoals Het Depot, 30CC en Festival 20/21) en gaat van elektronisch experiment over klassiek tot popmuziek. 

Er worden 3.000 bezoekers verwacht. Het programma wordt opgesplitst in 32 shows en dankzij de toepassing van het Corona Safe Ticket, een goede verluchting en zittende inrichting, kan iedereen genieten van een veilig spektakel.

Ontdek het hele programma hier.

PRAKTISCHE INFO

Graag een seintje indien je een interview, tickets & info wenst. 
Download hier beelden in drukkwaliteit.
 

Coördinatie programma:
Gilles Helsen, STUK

Artistieke partners:
30CC, Alamire Foundation, Berliner Festspiele | The New Infinity, Het Depot, Festival 20/21, INUIT, KU Leuven Dienst Cultuur, Planetarium Brussel, Stelplaats, STUK Kunstencentrum

Dome:
aiRstructures

Gilles Helsen

Programmator Geluid, STUK

Caroline Hendrickx

Persverantwoordelijke, STUK

Lien De Keukelaere

Woordvoerder KNAL! & coördinator, KU[N]ST Leuven

Lucie Rullaud

Persverantwoordelijke KNAL! & communicatiemanager, KU[N]ST Leuven

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over KU[N]ST Leuven

KNAL! is een initiatief van KU[N]ST Leuven vzw, het samenwerkingsverband van stad Leuven en KU Leuven. De organisatie zet elke twee jaar een stadsbreed project op rond een specifiek thema. KU[N]ST Leuven werkt samen met spelers uit het culturele, wetenschappelijke en toeristische veld een boeiend programma uit dat het thema vanuit verschillende invalshoeken en disciplines benadert.